Welcome to Our WirelessAdvisor Community!

You are viewing our forums as a GUEST. Please join us so you can post and view all the pictures.
Registration is easy, fast and FREE!

Using AT&T phones with Alltel

Discussion in 'Alltel Forum' started by d32008, Aug 19, 2007.

  1. d32008

    d32008 New Member

    Joined:
    Aug 19, 2007
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Location:
    Wisconsin
    Is it at all possible to use an AT&T phone that I have with alltel?
     
  2. strunke

    strunke .:|Always Covered|:.
    Senior Member

    Joined:
    May 28, 2005
    Messages:
    1,794
    Likes Received:
    6
    Location:
    BVR
    My Phone:
    Blackberry 8230, KRZR K1m
    Wireless Provider(s):
    Alltel, T-Mobile, Sprint, Centennial
    No it can not. At&t and T-Mobile phones run on system called GSM. Alltel, Verizon, Sprint, US Cellular, etc run a system called CDMA, two different types. There are currently no dual CDMA/GSM phones that run on the frequencies used in the US readily available to regular joes.

    You can use it on T-Mobile, but you would have to have it unlocked first.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. tearsonurcheek

    tearsonurcheek Junior Member
    Junior Member

    Joined:
    Oct 20, 2002
    Messages:
    183
    Likes Received:
    0
    Location:
    Oklahoma
    My Phone:
    Motorola RAZR V3m
    Wireless Provider(s):
    U.S. Cellular
    Unless it's an old TDMA phone. Then you're likely not going to be able to activate it anywhere.
     
  4. MOTOhooligan

    MOTOhooligan Former Mobile Data Addict
    Senior Member

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    6,696
    Cell Tower Picture Gallery:
    21
    Likes Received:
    36
    Location:
    A Dead Zone
    My Phone:
    Motorola XT1929-17
    Wireless Provider(s):
    Verizon
    Even then Alltel probably won't activate it and if it does get activated the OP may not even live in an area where Alltel (or one of the companies they bought) had TDMA coverage so he probably won't be able to use it anyway.

    Probably your best bet it to buy an Alltel phone from the company directly or from eBay.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...

Share This Page

Copyright 1997-2022 Wireless Advisor™, LLC. All rights reserved. All registered and unregistered trademarks are the property of their respective holders.
WirelessAdvisor.com is not associated by ownership or membership with any cellular, PCS or wireless service provider companies and is not meant to be an endorsement of any company or service. Some links on these pages may be paid advertising or paid affiliate programs.

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice