Welcome to Our WirelessAdvisor Community!

You are viewing our forums as a GUEST. Please join us so you can post and view all the pictures.
Registration is easy, fast and FREE!

PPC Application Recommendations

Discussion in 'Microsoft Windows Mobile Phones' started by nKrypteD1, Oct 17, 2006.

  1. azcellphonejunkie

    azcellphonejunkie The Cell Phone Junkie
    Senior Member

    Joined:
    Jan 11, 2002
    Messages:
    3,007
    Likes Received:
    13
    Location:
    Cave Creek, AZ
    My Phone:
    iPhone 3GS
    Wireless Provider(s):
    ATT, Verizon, Sprint |Prior: Alltel, Nextel
    The notes still do not sync OTA. You can do it via tethering, but I refuse to use Craptivesync on the computer.

    WM6 is MUCH better IMHO than 5. You won't see a lot of
    changes to the UI, but it defintiely will give you some added stability, speeds that are at least 2 times as fast (thanks to HSDPA) and overall more robust. Example, Office Mobile 6.1 comes included that gives you access to view and edit docx, xlsx and pptx files that are created in Office 2007.

    Overall, worth the pain of having to wipe the device and start over. I'm definitely happy, and that is hard to do with me!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. charlyee

    charlyee Ultimate Insanity
    Super Moderator Senior Member

    Joined:
    Dec 16, 2002
    Messages:
    9,895
    Cell Tower Picture Gallery:
    135
    Likes Received:
    1,566
    Location:
    SE Wisconsin
    My Phone:
    iPhone X
    Wireless Provider(s):
    at&t/Airtel/Turkcell
    Thanks again AZ, it is the HSDPA speeds that are tempting me big time. Another question for you, I can use the SD card that I have in it now, right? It should still read an "executable" file although it has other stuff on it.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. azcellphonejunkie

    azcellphonejunkie The Cell Phone Junkie
    Senior Member

    Joined:
    Jan 11, 2002
    Messages:
    3,007
    Likes Received:
    13
    Location:
    Cave Creek, AZ
    My Phone:
    iPhone 3GS
    Wireless Provider(s):
    ATT, Verizon, Sprint |Prior: Alltel, Nextel
    Go back to the link a few posts ago, there are VERY specific instructions. The card has to be formatted in FAT-32, I guess it doesn't work in FAT-16. Also, once the file is downloaded to yoru desktop, you need to unzip it and copy 3 files over to the mini-SD card. Once you put that FAT-32 formatted card into the Treo with the 3 files on it, the update starts automatically.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. charlyee

    charlyee Ultimate Insanity
    Super Moderator Senior Member

    Joined:
    Dec 16, 2002
    Messages:
    9,895
    Cell Tower Picture Gallery:
    135
    Likes Received:
    1,566
    Location:
    SE Wisconsin
    My Phone:
    iPhone X
    Wireless Provider(s):
    at&t/Airtel/Turkcell
    Got it, thanks. I did unzip and am ready to go, but I guess I missed the FAT-32 part, ok so I need a new mini SD card.

    Thanks much AZ:)

    PS: As long as we are on the Treo 750 subject, I have 2 more questions:

    1. How do I access the FieldTest menu on it, none of the HTC codes seem to work?
    2. Is there a hack to read provider information from the network instead of the SIM card while in the US?

    Thanks again..
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. azcellphonejunkie

    azcellphonejunkie The Cell Phone Junkie
    Senior Member

    Joined:
    Jan 11, 2002
    Messages:
    3,007
    Likes Received:
    13
    Location:
    Cave Creek, AZ
    My Phone:
    iPhone 3GS
    Wireless Provider(s):
    ATT, Verizon, Sprint |Prior: Alltel, Nextel
    I definitely think the upgrade is worth it. Check out Mobility Today's coverage of it to see what is all included! Pretty decent for a free upgrade if you ask me!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. azcellphonejunkie

    azcellphonejunkie The Cell Phone Junkie
    Senior Member

    Joined:
    Jan 11, 2002
    Messages:
    3,007
    Likes Received:
    13
    Location:
    Cave Creek, AZ
    My Phone:
    iPhone 3GS
    Wireless Provider(s):
    ATT, Verizon, Sprint |Prior: Alltel, Nextel
    1. How do I access the FieldTest menu on it, none of the HTC codes seem to work?
    No clue :)
    2. Is there a hack to read provider information from the network instead of the SIM card while in the US?
    Again, no idea. :confused:
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. Jay2TheRescue

    Jay2TheRescue Resident Spamslayer
    Super Moderator Senior Member

    Joined:
    Dec 17, 2002
    Messages:
    12,390
    Cell Tower Picture Gallery:
    158
    Likes Received:
    418
    Location:
    Northern Virginia
    My Phone:
    Essential PH-1
    Wireless Provider(s):
    AT&Tingular 310-410
    For field test: Look in My Device/Windows for a program called Field Test. If you don't have it I'll try to copy it from my Tilt and see if it will work for you.

    If you find out how to read provider info from the network let me know.

    -Jay
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. azcellphonejunkie

    azcellphonejunkie The Cell Phone Junkie
    Senior Member

    Joined:
    Jan 11, 2002
    Messages:
    3,007
    Likes Received:
    13
    Location:
    Cave Creek, AZ
    My Phone:
    iPhone 3GS
    Wireless Provider(s):
    ATT, Verizon, Sprint |Prior: Alltel, Nextel
    I don't see that in the menu. :(
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. charlyee

    charlyee Ultimate Insanity
    Super Moderator Senior Member

    Joined:
    Dec 16, 2002
    Messages:
    9,895
    Cell Tower Picture Gallery:
    135
    Likes Received:
    1,566
    Location:
    SE Wisconsin
    My Phone:
    iPhone X
    Wireless Provider(s):
    at&t/Airtel/Turkcell
    Wirelessly posted (Palm750/v0000 Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 4.01; Windows CE; PPC; 240x320) UP.Link/6.3.0.0.0)

    Nope not there, in my Blackjack it was there & was called "Test". I asked on the XDA forums & didn't get any replies :(
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. Jay2TheRescue

    Jay2TheRescue Resident Spamslayer
    Super Moderator Senior Member

    Joined:
    Dec 17, 2002
    Messages:
    12,390
    Cell Tower Picture Gallery:
    158
    Likes Received:
    418
    Location:
    Northern Virginia
    My Phone:
    Essential PH-1
    Wireless Provider(s):
    AT&Tingular 310-410
    That's sad. The attached ZIP file should help cheer you up. It's copied from my at&t branded HTC Tilt, WM 6. [and of course I'm uploading it with the Tilt as well.]

    Jay
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
    #40 Jay2TheRescue, Dec 5, 2007
    Last edited: Nov 3, 2008
  11. budney

    budney Resident Headbanger
    Super Moderator Senior Member

    Joined:
    Jan 3, 2003
    Messages:
    5,861
    Cell Tower Picture Gallery:
    14
    Likes Received:
    341
    Location:
    Eugene, OR
    My Phone:
    iPhone 6s+
    Wireless Provider(s):
    AT&T
    Sometimes the exe is in the Windows folder. Just tap it to open, or make a link to it in the programs folder. :)
     
  12. charlyee

    charlyee Ultimate Insanity
    Super Moderator Senior Member

    Joined:
    Dec 16, 2002
    Messages:
    9,895
    Cell Tower Picture Gallery:
    135
    Likes Received:
    1,566
    Location:
    SE Wisconsin
    My Phone:
    iPhone X
    Wireless Provider(s):
    at&t/Airtel/Turkcell
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  13. budney

    budney Resident Headbanger
    Super Moderator Senior Member

    Joined:
    Jan 3, 2003
    Messages:
    5,861
    Cell Tower Picture Gallery:
    14
    Likes Received:
    341
    Location:
    Eugene, OR
    My Phone:
    iPhone 6s+
    Wireless Provider(s):
    AT&T
    Gotta love palm and their tinkering sometimes. :(
     
  14. zamboni77

    zamboni77 Supreme CadGuru
    Senior Member

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Messages:
    833
    Likes Received:
    1
    Location:
    Northeast PA
    My Phone:
    Droid Turbo BN
    Wireless Provider(s):
    Verizon who else?
    posted in wrong forum.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
    #44 zamboni77, Dec 7, 2007
    Last edited: Dec 7, 2007
  15. budney

    budney Resident Headbanger
    Super Moderator Senior Member

    Joined:
    Jan 3, 2003
    Messages:
    5,861
    Cell Tower Picture Gallery:
    14
    Likes Received:
    341
    Location:
    Eugene, OR
    My Phone:
    iPhone 6s+
    Wireless Provider(s):
    AT&T
    Charlyee - How much free program memory do you have after the WM6 update?
     
  16. charlyee

    charlyee Ultimate Insanity
    Super Moderator Senior Member

    Joined:
    Dec 16, 2002
    Messages:
    9,895
    Cell Tower Picture Gallery:
    135
    Likes Received:
    1,566
    Location:
    SE Wisconsin
    My Phone:
    iPhone X
    Wireless Provider(s):
    at&t/Airtel/Turkcell
    Hi budney, I have 19.44 MB left. I am trying to figure a way to get rid of some of the at&t junk that I will never use, without changing the cappackage. Do you have any suggestions?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  17. budney

    budney Resident Headbanger
    Super Moderator Senior Member

    Joined:
    Jan 3, 2003
    Messages:
    5,861
    Cell Tower Picture Gallery:
    14
    Likes Received:
    341
    Location:
    Eugene, OR
    My Phone:
    iPhone 6s+
    Wireless Provider(s):
    AT&T
    19.44 left :eek: that's it! How much did you have with WM5? I would wait a few weeks and see what XDA Developers can do with this new ROM. I don't know anything that would help. I ran my 700wx stock because of the way Palm packaged up the ROM, no one yet could hack it. But I had almost doube the program memory on mine.
     
  18. zamboni77

    zamboni77 Supreme CadGuru
    Senior Member

    Joined:
    Nov 11, 2002
    Messages:
    833
    Likes Received:
    1
    Location:
    Northeast PA
    My Phone:
    Droid Turbo BN
    Wireless Provider(s):
    Verizon who else?
    Can you do a custom rom on the phone or is that only out for palm os users?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  19. budney

    budney Resident Headbanger
    Super Moderator Senior Member

    Joined:
    Jan 3, 2003
    Messages:
    5,861
    Cell Tower Picture Gallery:
    14
    Likes Received:
    341
    Location:
    Eugene, OR
    My Phone:
    iPhone 6s+
    Wireless Provider(s):
    AT&T
    The 750 Charlyee has runs WM5/6, not the Palm OS. :) I don't think they have cracked the installer method palm uses to make custom ROMS yet. But with this WM6 update it should give them something good to work with. :)
     
  20. JackM3

    JackM3 Member
    Junior Member

    Joined:
    Dec 9, 2007
    Messages:
    71
    Cell Tower Picture Gallery:
    1
    Likes Received:
    0
    Location:
    Baltimore, Maryland
    My Phone:
    Blackberry 8310 unlocked
    Wireless Provider(s):
    T-Mobile
    Google Maps

    Google Maps with GPRS locator feature. It triangulates your location using cell towers to give you an approximate (within 2000 yards) location. Pretty handy!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  21. charlyee

    charlyee Ultimate Insanity
    Super Moderator Senior Member

    Joined:
    Dec 16, 2002
    Messages:
    9,895
    Cell Tower Picture Gallery:
    135
    Likes Received:
    1,566
    Location:
    SE Wisconsin
    My Phone:
    iPhone X
    Wireless Provider(s):
    at&t/Airtel/Turkcell
    I went ahead and removed the capackage and re-installed all my programs and now I have 26.06 MB. The speed is noticeable faster. I do miss the at&t theme, it was much more vibrant than any I have found so far.

    PS: Sorry I don't remember how much I had with the WM5.:)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  22. azcellphonejunkie

    azcellphonejunkie The Cell Phone Junkie
    Senior Member

    Joined:
    Jan 11, 2002
    Messages:
    3,007
    Likes Received:
    13
    Location:
    Cave Creek, AZ
    My Phone:
    iPhone 3GS
    Wireless Provider(s):
    ATT, Verizon, Sprint |Prior: Alltel, Nextel
    Can you explain how you did this so others may partake as well?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  23. budney

    budney Resident Headbanger
    Super Moderator Senior Member

    Joined:
    Jan 3, 2003
    Messages:
    5,861
    Cell Tower Picture Gallery:
    14
    Likes Received:
    341
    Location:
    Eugene, OR
    My Phone:
    iPhone 6s+
    Wireless Provider(s):
    AT&T
    That's better, but not as nice as my 40MB on my 700wx. :)

    I will try to look around, and see if some one extracted the AT&T theme from the package.
     
  24. budney

    budney Resident Headbanger
    Super Moderator Senior Member

    Joined:
    Jan 3, 2003
    Messages:
    5,861
    Cell Tower Picture Gallery:
    14
    Likes Received:
    341
    Location:
    Eugene, OR
    My Phone:
    iPhone 6s+
    Wireless Provider(s):
    AT&T
    And to get this thread back on track a little. Here are a couple of great programs I use/used and like a lot. :)

    SPB Pocket Plus 4.0 - $29.95 This new version has mutliple plugins per tab, and you can mix shortcuts and plugins in each tab. Also has a lot more new features. Give the trial period a good work out, its well worth the price. :)

    Spb Pocket Plus - Pocket PC Products - Spb Software House

    QuickMenu - Free! This little app replaces your start menu with a cascading menu like in Wisbar Lite/Advance. Included with this menu you get a task manger, BT connection settings, and many more features in this highly customizable menu.

    QuickMenu v2.7 freeware for Pocket PC windows mobile and wm5 or wm6 ppc, PocketPC free downloads.
     
  25. Jay2TheRescue

    Jay2TheRescue Resident Spamslayer
    Super Moderator Senior Member

    Joined:
    Dec 17, 2002
    Messages:
    12,390
    Cell Tower Picture Gallery:
    158
    Likes Received:
    418
    Location:
    Northern Virginia
    My Phone:
    Essential PH-1
    Wireless Provider(s):
    AT&Tingular 310-410
    That got me to thinking and I checked my Tilt. I have 59.81 mb free in storage, and 58.05 free in program. I have a lot installed on the Tilt, but I always make a point to install everything possible to the storage card.

    -Jay
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  26. azcellphonejunkie

    azcellphonejunkie The Cell Phone Junkie
    Senior Member

    Joined:
    Jan 11, 2002
    Messages:
    3,007
    Likes Received:
    13
    Location:
    Cave Creek, AZ
    My Phone:
    iPhone 3GS
    Wireless Provider(s):
    ATT, Verizon, Sprint |Prior: Alltel, Nextel
    Also, what all is included in this file? I assume there are various AT&T shortcuts, but there have to be other things as well, yes?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  27. charlyee

    charlyee Ultimate Insanity
    Super Moderator Senior Member

    Joined:
    Dec 16, 2002
    Messages:
    9,895
    Cell Tower Picture Gallery:
    135
    Likes Received:
    1,566
    Location:
    SE Wisconsin
    My Phone:
    iPhone X
    Wireless Provider(s):
    at&t/Airtel/Turkcell
    budney, that would be great, thanks. :)

    AZ, I posted the information on the Treo 750 review thread.

    http://forums.wirelessadvisor.com/m...hones/63878-treo-750-review-2.html#post482494

    Here are a couple of my favorites:

    msgled - the LED flashes with new notification.

    pmClean - simple cleanup tool.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  28. azcellphonejunkie

    azcellphonejunkie The Cell Phone Junkie
    Senior Member

    Joined:
    Jan 11, 2002
    Messages:
    3,007
    Likes Received:
    13
    Location:
    Cave Creek, AZ
    My Phone:
    iPhone 3GS
    Wireless Provider(s):
    ATT, Verizon, Sprint |Prior: Alltel, Nextel
    Just loaded pmclean, that looks like a great program. I like having everything cleared out on a regular basis. Add to that the automatic soft reset every day and I am happy!

    I'll check out the other link on un-installing the AT&T stuff when I have some time later.

    Thanks!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  29. azcellphonejunkie

    azcellphonejunkie The Cell Phone Junkie
    Senior Member

    Joined:
    Jan 11, 2002
    Messages:
    3,007
    Likes Received:
    13
    Location:
    Cave Creek, AZ
    My Phone:
    iPhone 3GS
    Wireless Provider(s):
    ATT, Verizon, Sprint |Prior: Alltel, Nextel
    After some really frustrating hours, I uninstalled pmclean. For some reason, it kept soft resetting the phone...over...and over....and over....and over....and wouldn't let me get to the today screen. I was about 2 minutes away from hard resetting the device. Anyone else experience this?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  30. charlyee

    charlyee Ultimate Insanity
    Super Moderator Senior Member

    Joined:
    Dec 16, 2002
    Messages:
    9,895
    Cell Tower Picture Gallery:
    135
    Likes Received:
    1,566
    Location:
    SE Wisconsin
    My Phone:
    iPhone X
    Wireless Provider(s):
    at&t/Airtel/Turkcell
    budney, I just downloaded it. It is great thank you. I like how I can go directly into my favorites without having to go to Media Net Home page first.

    AZ, Sorry I have not had any problems, it worked with the WM5, WM6, and now with the WM6 with the CapPackage removed. You don't happen to have another program that is conflicting with it, do you?

    Here is another one of my favorites.

    EzQuote - for tracking the Stock Market
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...

Share This Page

Copyright 1997-2018 Wireless Advisor™, LLC. All rights reserved. All registered and unregistered trademarks are the property of their respective holders.
WirelessAdvisor.com is not associated by ownership or membership with any cellular, PCS or wireless service provider companies and is not meant to be an endorsement of any company or service. Some links on these pages may be paid advertising or paid affiliate programs.

Positive SSL
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice