Welcome to Our WirelessAdvisor Community!

You are viewing our forums as a GUEST. Please join us so you can post and view all the pictures.
Registration is easy, fast and FREE!

My new Sprint RAZR v3m... please help me out.

Discussion in 'MOTOROLA' started by davidjames, Nov 24, 2006.

  1. Cincyball

    Cincyball Issss a niiiiice. High 5!
    Senior Member

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    1,856
    Likes Received:
    0
    Location:
    CT
    My Phone:
    V3m w/ Alltel V3m Flash
    Wireless Provider(s):
    Verizon
    You need to get a copy of Motorola Phone Tools (MPT). This will let u use your usb cable to transfer mp3's rather than sending them via text message.

    You need to check to make sure your phone software and MPT are up to date. Your phone software should be 24.2_00.37.00R and MPT should be version 4.36. If both are correct, try restarting both your phone AND computer, and try again.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. mlweston

    mlweston New Member

    Joined:
    Jan 10, 2007
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0


    Hi, I was reading your thread about connecting a Sprint V3M to my computer, well I have it connected and when I look in the Device Manager; it shows up the following:
    Motorola USB Device
    -Accessories Interface
    -Data Logging MCU Interface
    -Test Command Interface
    But I can't get MSU to recognize my phone, it always say my device is not fully powered up. I follow the instructions for disconnecting my phone and reconnecting, but I still get the same problem. My phone is fully charged and turned on; PLEASE HELP!!!! I have MSU, MPT, and the USB drivers downloaded, but I'm still not having any success. I've down Motorola Live Update and it states that I have the latest version, but I'm still not able to connect my phone to MPT or MSU. HELP!!!!!!
     
  3. Cincyball

    Cincyball Issss a niiiiice. High 5!
    Senior Member

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    1,856
    Likes Received:
    0
    Location:
    CT
    My Phone:
    V3m w/ Alltel V3m Flash
    Wireless Provider(s):
    Verizon
    You shouldnt need MSU yo get your phone to work with MPT. We know your MPT is up to date. Just make sure it is version 4.36. Lastly, you need to make sure your softare on your PHONE, is up to date. It should end with .37 something. Check what it is and post here, so we can figure out what is wrong
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. mlweston

    mlweston New Member

    Joined:
    Jan 10, 2007
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Thanks alot, I figured everything out before your response... I've already transfered some pics to my phone, but so far I've been unable to transfer any ringtones that I have created with MPT; do u have any advice for this new problem??
     
  5. Cincyball

    Cincyball Issss a niiiiice. High 5!
    Senior Member

    Joined:
    Jul 29, 2006
    Messages:
    1,856
    Likes Received:
    0
    Location:
    CT
    My Phone:
    V3m w/ Alltel V3m Flash
    Wireless Provider(s):
    Verizon
    What error message are you getting? Or which folder are you trying to put them in? What format are they? mp3?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. me234

    me234 New Member

    Joined:
    Jan 16, 2007
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Location:
    utah
    I have a red motorola v3m throught Sprint.
    Each time I try a dial up connection I get the message on my phone that says Error #67
    registration failed. your Power Vision username and/or password my be incorrect. Please try again.
    Note: I am trying to use a dial-up provider.
    Also, I get the same error when I try dialing #777
    ps. I have unlimited power vision.

    Thanks in advance,
    me234
     
  7. Kiwini

    Kiwini New Member

    Joined:
    Jan 12, 2007
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Location:
    Abilene Tx.
    My Phone:
    motorola v3m
    Wireless Provider(s):
    sprint
    Hello To All, I Have The Red Sprint V3m And Phone Tools 4. At First Nothing Worked For Me. Between This Site And Sprint Tech And Motorola Tech I Have Learned A Lot. First Thank You Cincyball For All Of Your Posts. I Will Try To Describe Things I Learned. From Sprint I Learned Almost Nothing, Just How To Make Sure You Have The Latest Version. You Will Need This Version(24.00_00.37.00r).second, From Motorola, I Bought Phonetools From Bestbuy. It Would Only Update To Version 4.34 Then Say Upto Date,even When I Loaded Updates 1 At A Time. Now Thing Get Important. Motorola Gave Me A Ftp: Address To Download(sorry I Don't Have It With Me). I Downloaded This And It Brought Me Up To Version 4.36 Of Mpt. I Did This And Phonetools Worked For Me 1 Time. I Would Bring Up Mediacenter And Left Side Of Desktop Would Show Files Of My Desktop(window Xp Service Pack2) And My Rt Side Of Desktop Would Show No Folders On Phone. Now When You Download Updates Motorola Says To Disable Virus Software. Also When You Tell Mpt To Set Up Phone Do Not Select Default. Make A New Phone Connection. I Did All Of This And Now Mpt Works Great For Me For Ringers. At Least It Has For 3 Days. I Still Need To Try Music And Pics. It Loads The Ringers In The Same Place That The Ones That Are With The Phone Are,not Under The Ringers Icon In The Quick List With The Games And Screen Savers. Sorry For The Long Post. I Hope This Will Help. Keep Up All Of The Great Info.:)
     
  8. rickgtx

    rickgtx New Member

    Joined:
    Dec 28, 2006
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Location:
    TX
    My Phone:
    RAZR V3m
    Wireless Provider(s):
    Sprint
    me234 you are not alone. I've seen many questions on how to use the Sprint V3m as a data modem without a clear answer.

    http://www.howardforums.com/showthread.php?p=8590035
     
  9. aliensanity

    aliensanity New Member

    Joined:
    Nov 16, 2007
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Location:
    Gadsden Al
    Hello David
    I'm about to throw my Sprint V3m. I used to be able to use MPT and It wont work anymore. Please help me make it possible to use motorola phone tools again. I could not agree with you more about Sprints ringtones sounding like crap
     

Share This Page

Copyright 1997-2022 Wireless Advisor™, LLC. All rights reserved. All registered and unregistered trademarks are the property of their respective holders.
WirelessAdvisor.com is not associated by ownership or membership with any cellular, PCS or wireless service provider companies and is not meant to be an endorsement of any company or service. Some links on these pages may be paid advertising or paid affiliate programs.

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice