Welcome to Our WirelessAdvisor Community!

You are viewing our forums as a GUEST. Please join us so you can post and view all the pictures.
Registration is easy, fast and FREE!

codes...

Discussion in 'Cell Tower Hunting Club' started by Romy, Jun 10, 2010.

  1. Romy

    Romy New Member

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Location:
    Texas
    i know there is a certain sequence of buttons you press on various phones to find out what cell tower you are hitting. can someone help me out find these codes and or where i can find them.
     
  2. Jay2TheRescue

    Jay2TheRescue Resident Spamslayer
    Super Moderator Senior Member

    Joined:
    Dec 17, 2002
    Messages:
    12,390
    Cell Tower Picture Gallery:
    158
    Likes Received:
    418
    Location:
    Northern Virginia
    My Phone:
    Essential PH-1
    Wireless Provider(s):
    AT&Tingular 310-410
    What you're talking about is called Engineering Mode. Most (but not all) phones have this as a hidden feature. How it is accessed varies widely between manufacturers and phone models. If you were to post your phone's make/model/carrier someone may be able to produce an answer for you.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. Romy

    Romy New Member

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Location:
    Texas
    ok i wasnt sure what it was called. can you point me to a website or somewhere i can look to find a wide range of these codes for as many phones as possible?
     
  4. Jay2TheRescue

    Jay2TheRescue Resident Spamslayer
    Super Moderator Senior Member

    Joined:
    Dec 17, 2002
    Messages:
    12,390
    Cell Tower Picture Gallery:
    158
    Likes Received:
    418
    Location:
    Northern Virginia
    My Phone:
    Essential PH-1
    Wireless Provider(s):
    AT&Tingular 310-410
    They're scattered all over the place. If you read through our manufacturer forums, we have a lot of them here, but without knowing what make & model phone you have it is impossible to even begin to point you anywhere.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. Romy

    Romy New Member

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Location:
    Texas
    how about an iphone to begin with
     
  6. Jay2TheRescue

    Jay2TheRescue Resident Spamslayer
    Super Moderator Senior Member

    Joined:
    Dec 17, 2002
    Messages:
    12,390
    Cell Tower Picture Gallery:
    158
    Likes Received:
    418
    Location:
    Northern Virginia
    My Phone:
    Essential PH-1
    Wireless Provider(s):
    AT&Tingular 310-410
    I don't know if this works on all models of the iPhone, but I did find this.

    Code:
    enter *3001#12345#* and tap the Call button.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. Romy

    Romy New Member

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Location:
    Texas
    thanks, where did you find this?
     
  8. Jay2TheRescue

    Jay2TheRescue Resident Spamslayer
    Super Moderator Senior Member

    Joined:
    Dec 17, 2002
    Messages:
    12,390
    Cell Tower Picture Gallery:
    158
    Likes Received:
    418
    Location:
    Northern Virginia
    My Phone:
    Essential PH-1
    Wireless Provider(s):
    AT&Tingular 310-410
    I just went to google and typed "iPhone engineering mode" and it was on the first results page.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. Romy

    Romy New Member

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Location:
    Texas
    ok it did work but i cant figure out how to find what cell tower (location) im bouncing off of.
     
  10. Jay2TheRescue

    Jay2TheRescue Resident Spamslayer
    Super Moderator Senior Member

    Joined:
    Dec 17, 2002
    Messages:
    12,390
    Cell Tower Picture Gallery:
    158
    Likes Received:
    418
    Location:
    Northern Virginia
    My Phone:
    Essential PH-1
    Wireless Provider(s):
    AT&Tingular 310-410
    How the information is displayed varies from phone to phone. I am only really familiar with how Motorola does it on their triplets series phones. I have no idea how Apple presents the information. Even at that, the phone only tells you what control channel it sees, not where that tower is. You have to be really knowledgeable on your local network, and spend a lot of time reading signal strengths at the base of each tower to determine what channels are in use at which towers. Once you know which channels are in use at your local towers you can then tell what tower you're using.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  11. Romy

    Romy New Member

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Location:
    Texas
    ok thanks! ive used it with my old nextel and it actually gives you the gps coordinates for the tower
     
  12. RadioRaiders

    RadioRaiders RF Black-Belt
    Senior Member

    Joined:
    Apr 2, 2007
    Messages:
    3,074
    Cell Tower Picture Gallery:
    1
    Likes Received:
    464
    Location:
    Undisclosed
    Wireless Provider(s):
    GSM / WCDMA /LTE
    Here's a list of engineering mode codes:
    http://radioraiders.com/FieldTestModes.pdf

    If you have a BlackBerry, you can download directly on your BB browser: cellumap.com/ota
    ...that will display all the cellular info as well...
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  13. spleck

    spleck Tool
    Senior Member

    Joined:
    Apr 26, 2002
    Messages:
    805
    Cell Tower Picture Gallery:
    18
    Likes Received:
    36
    Location:
    Middle GA
    My Phone:
    iPhone 5 VZW
    Wireless Provider(s):
    Verizon Wireless
    In general, Sprint/Nextel towers will report their GPS coordinates. VZW's usually won't. I don't ever get GPS coords on T-Mobile or AT&T, but I'm not sure if its them, or if there is no provision for providing that data, or even if its the software I'm using.
     
  14. blahblah92

    blahblah92 New Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    17
    Cell Tower Picture Gallery:
    2
    Likes Received:
    0
    Location:
    Florida
    My Phone:
    Samsung exclaim
    Wireless Provider(s):
    Sprint
    Hello, I was wondering if anybody knew the code for the sprint LG Rumor 2?
    Also this doesn't cost money does it?

    Thanks.
     

Share This Page

Copyright 1997-2018 Wireless Advisor™, LLC. All rights reserved. All registered and unregistered trademarks are the property of their respective holders.
WirelessAdvisor.com is not associated by ownership or membership with any cellular, PCS or wireless service provider companies and is not meant to be an endorsement of any company or service. Some links on these pages may be paid advertising or paid affiliate programs.

Positive SSL
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice