Results 1 to 5 of 5

HELP..Bluetooth stopped on my E815

I have a moto E815 for over a year now and LOVE it. My blue tooth stopped working last week for ...

  1. #1
    Fresh Member
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    New Jersey
    Posts
    40
    Phone(s)
    Motorola E815
    Motorola E815
    Provider(s)
    Verizon
    Devices
    iPod Mini 4gb, iPod Nano 4gb

    Angry HELP..Bluetooth stopped on my E815

    I have a motoicon E815 for over a year now and LOVE it. My blue tooth stopped working last week for no apparent reason. The icon blinks but never connects. If it does connect it drops a few seconds later. I know it's not my car, because my wife's E815 connects without a problem. Any ideas???

  2. #2


    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oklahoma
    Posts
    1,035
    Phone(s)
    Nokia E7, E70-2 & 6820
    SE W518a & W580i
    Provider(s)
    at&t
    Likes
    31

    Default Re: HELP..Bluetooth stopped on my E815

    Admittedly I'm not very familiar with bluetooth - I've only used it to transfer graphics between two phones and didn't have to "pair" the devices. Did you have to "pair" the phone with the car when you initially started using it? If so, have you tried un-pairing them and then re-setting up the pair? (You may only have to "pair" if you are talking about a phone and a headset - I'm not sure. )

    Also, the car is in "discoverable" mode (or vice versa if sending from the car to the phone)? And you are sending the data within the allotted time frame? I know on my motoicon, it only gives 60 seconds - and it seemed like a "short" 60 seconds to me on several occassions. But when I re-tried, it worked like a charm.

  3. #3
    Fresh Member
    Threadstarter

    Join Date
    Aug 2004
    Location
    New Jersey
    Posts
    40
    Phone(s)
    Motorola E815
    Motorola E815
    Provider(s)
    Verizon
    Devices
    iPod Mini 4gb, iPod Nano 4gb

    Default Re: HELP..Bluetooth stopped on my E815

    Thanks for the info, I'll try it again. The phone was already paired with both my car and my headset, but for some reason they both stopped working. I also noticed that my battery is draining much faster than normal, so I'm guessing that this has something to do with it as well.

  4. #4
    Resident Spamslayer Jay2TheRescue's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Northern Virginia
    Posts
    12,294
    Phone(s)
    HTC Vivid LTE
    Moto V551, iPAQ 6515
    Western Electric 302, 500
    Ericsson Ericophone
    Provider(s)
    AT&Tingular 310-410
    Devices
    Zune 30gb & way too many BT devices to list
    Likes
    276
    Images
    158

    Default Re: HELP..Bluetooth stopped on my E815

    Quote Originally Posted by aSperanza View Post
    Thanks for the info, I'll try it again. The phone was already paired with both my car and my headset, but for some reason they both stopped working. I also noticed that my battery is draining much faster than normal, so I'm guessing that this has something to do with it as well.
    It also never hurts to just take the battery out for 5 minutes and let it restart from scratch. That seems to fix any BT problems I encounter.

    -Jay
    http://www.speedtest.net/android/256739406.png

  5. #5


    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oklahoma
    Posts
    1,035
    Phone(s)
    Nokia E7, E70-2 & 6820
    SE W518a & W580i
    Provider(s)
    at&t
    Likes
    31

    Default Re: HELP..Bluetooth stopped on my E815

    As said, I am no bluetooth expert -

    But if your phone was paired with both your headset and your car and they've both suddenly stopped working, it sounds to me like the pairing has gotten messed up. I'd just try starting all over and re-pairing them again to see if that solves your problem.

    If you leave bluetooth on all the time I believe it is a big drain on your battery, so especially if the phone was constantly "searching" for another device because the pairing had gotten messed up, I do think that could explain the reduction in charge time that you've noticed.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. E710 to E815 bluetooth file transfer ?
    By mountainborn in forum Alltel Forum
    Replies: 10
    Last Post: 01-07-2007, 10:39 AM
  2. x30 + Moto E815 + Bluetooth = Nada
    By Bladez in forum Verizon Wireless Forum
    Replies: 3
    Last Post: 05-11-2006, 4:48 PM
  3. BlueTooth Dongle for the E815
    By MotoBoy in forum MOTOROLA
    Replies: 12
    Last Post: 10-06-2005, 6:28 PM
  4. Uncrippling Bluetooth in LG-8100 and E815
    By Lawguy in forum LG Electronics
    Replies: 0
    Last Post: 07-05-2005, 1:23 PM
  5. My A530 has stopped ringing!
    By Soon2BMaxed in forum SAMSUNG
    Replies: 2
    Last Post: 09-02-2003, 9:44 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

About Us | Advertising | Privacy Statement | Legal | Press | Feedback/Contact


Forum feeds:         Add to Google Reader or Homepage

Copyright 1997-2014 Wireless Advisor, LLC. All rights reserved. All registered and unregistered trademarks are the property of their respective holders.
WirelessAdvisor.com is not associated by ownership or membership with any cellular, PCS or wireless service provider companies and is not meant to be an endorsement of any company or service. Some links on these pages may be paid advertising or paid affiliate programs.